Klanten login

Leveranciers login

Voedselveiligheid
100% digitaal

Image

Een autocontrolesysteem op maat van jouw bedrijf

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen of FAVV hanteert een strenge wetgeving rond allergenen, voedselveiligheid en hygiëne in horecazaken en grootkeukens. De overheidsinstelling maakt gebruik van een autocontrolegids waarin je kunt terugvinden aan welke wetgevingen je moet voldoen als bakker, slager, detailhandelaar, ...

Omdat het voor ondernemers een grote klus is om de voedselveiligheid op te volgen, goot Quality Guard de Belgische wetgeving in een handige autocontroleapplicatie. Zo kun je als gebruiker je kostbare tijd in je zaak investeren in plaats van je bezig te houden met de administratieve rompslomp rond voedselveiligheid.

Het Smiley-label behalen

Wanneer het FAVV een audit uitvoert en je blijkt te voldoen aan alle wettelijke eisen, ontvang je het Smiley-label als erkenning. Heel wat ondernemers maken dat label zichtbaar aan de ingang van hun zaak. Zo zien klanten dat de voedselveiligheid en hygiëne prima in orde is. Wie de Quality Guard-applicatie gebruikt, behaalt het Smiley-label zonder problemen. Wanneer je het label ontvangt, geniet je twee grote voordelen: je krijgt minder onverwachte controles van het FAVV én je betaalt jaarlijks 75 % minder aan deze instelling. Een beroep doen op Quality Guard kost je bovendien minder dan de auditkosten om de Smiley te behalen.

Producten bestellen bij je leveranciers

Producten bestellen bij je leveranciers

Image

In de applicatie vind je een webshop waar je eenvoudig grondstoffen kunt bestellen bij je eigen leveranciers. Stel je boodschappenlijstje samen en stuur je bestellingen door naar je leveranciers met een unieke code.


Geleverde producten controleren

Geleverde producten controleren

Image

Wanneer goederen toekomen, moet je ze volgens de Belgische wetgeving rond voedselveilgheid controleren op geur, kleur, verpakking, temperatuur en houdbaarheidsdatum. Met de Quality Guard-applicatie is deze zogenaamde ingangscontrole zo gepiept. Bovendien breng je je leveranciers met de app automatisch op de hoogte als er bepaalde producten niet aan je eisen voldoen.


Automatisch producten traceren

Automatisch producten traceren

Image

Quality Guard vraagt de lotnummers of sanitelnummers en houdbaarheidsdata van de geleverde producten op bij je leveranciers. Manuele input is dus niet meer nodig om je producten te traceren. Dankzij het scansysteem koppel je heel eenvoudig het juiste lotnummer aan de juiste bereiding.


Recepten aanmaken

Recepten aanmaken

Image

In de applicatie vind je alle grondstoffen die je gebruikt. Op die manier kun je eenvoudig recepten creëren en bewaren. Quality Guard geeft aan welke allergenen en voedingswaarden je recepten bevatten. Met de handige berekeningstool wijzig je de hoeveelheid van ieder gerecht.


Etiketten en fiches printen

Etiketten en fiches printen

Image

Met Quality Guard print je etiketten voor verpakkingen van alle formaten. Op elk etiket vind je de informatie die wettelijk verplicht is. Daarnaast staat er ook een lotnummer op het etiket, zodat je producten meteen kunt traceren.


Bestel- en afleveringsbonnen aanmaken

Bestel- en afleveringsbonnen aanmaken

Image

Met de applicatie kun je eenvoudig bestelbonnen maken. Wanneer de geplaatste bestellingen gemaakt zijn, koppel je automatisch de juiste lotnummers aan de juiste bestelling. Zo kun je makkelijk afleveringsbonnen afdrukken met de correcte lotnummers én houdbaarheidsdata van de geleverde producten.


(Reinigings)taken plannen en opvolgen

(Reinigings)taken plannen en opvolgen

Image

Elke werknemer krijgt een persoonlijke takenlijst in de app. Zo volg je op elk moment welke taken al volbracht zijn en wat nog moet gebeuren. Op basis van een reinigingsplan koppelt Quality Guard de verschillende taken aan de juiste personeelsleden. Zo weet iedereen wat van hem of haar verwacht wordt. Bovendien krijg je een wekelijks rapport met een analyse van de takenlijst.


Temperatuur registreren

Temperatuur registreren

Image

Draadloze temperatuursensoren bewaken de temperatuur in je diepvriezers en koelkasten. Is de temperatuur niet optimaal? Dan word je automatisch gewaarschuwd via e-mail of sms.


Producten versnijden

Producten versnijden

Image

Ook versneden producten kun je snel en eenvoudig labelen met het correcte lot- of sanitelnummer, de verpakkings- en de houdbaarheidsdatum. De app onthoudt ook alle benamingen en hoeveelheden, zodat je in de toekomst nóg sneller kunt werken.


Een overzicht van de belangrijkste functies in de Quality Guard-app

Tracering

Wanneer je een lot dat je op stock hebt scant, plaatst het systeem automatisch het lotnummer bij alle recepten waar deze grondstof in wordt gebruikt. Zo onthoudt het systeem de productiedatum, het lotnummer en de houdbaarheid per grondstof en wordt de houdbaarheid van het recept automatisch berekend.

Stockbeheer

De ontvangen goederen krijgen allemaal een lotnummer en houdbaarheidsdatum. Zo kan je op elk moment zien wat je op stock hebt en hoelang het houdbaar is.

Ingangscontrole

Wanneer de goederen die je bestelde via de webshop worden geleverd, kan je ze makkelijk controleren met de app. Je controleert of alles werd geleverd, de verpakking, de houdbaarheid… Wanneer iets niet in orde is, kan je dat registreren en meteen je leverancier via de app op de hoogte stellen.

Rapportering

Doordat wij alle documenten aangaande het FAVV voor u verzamelen in de applicatie kan je, wanneer er een controle plaatsvindt, heel eenvoudig een rapport opvragen. Dit rapport komt in PDF-formaat in je mailbox binnen met daarin alle documenten die het FAVV mogelijk nodig heeft om je zaak te controleren.

PestGuard

In tegenstelling tot andere leveranciers werkt Quality Guard met elektronische muizenvallen. Wanneer er vangst is in een van de vallen krijg je meteen een melding in de app. Je kan de muis zelf verwijderen en zo heel wat besparen op ongediertebestrijding.

Versnijdingen

Met deze module is het zeer eenvoudig om de versneden delen van je vers vlees te labelen met correct lot- of sanitelnummer, verpakkingsdatum en houdbaarheidsdatum. De app onthoudt ook de benamingen en hoeveelheden zodat het in de toekomst nog sneller gaat.

Allergenen en Voedingswaarden

Via de receptenmodule kan je zelf je recepturen samenstellen met eigen grondstoffen. Quality Guard zoekt van elk van de grondstoffen de technische fiche op (allergenen, voedingswaarden, samenstelling ...). Op die manier krijg je heel snel een correcte analyse van de allergenen en voedingswaarden van je eigen bereidingen.

Uitleveringsmodule

Maak eenvoudig afleverings- en bestelbonnen die automatisch gekoppeld zijn aan de juiste lotnummers.

Temperatuurregistratie

Bewaak de temperatuur van je producten met draadloze temperatuursensoren in de diepvriezers en koelingen. Is de temperatuur niet optimaal? Dan word je automatisch gewaarschuwd via e-mail of sms.

Taakbeheer

Ken je medewerkers periodieke taken mét bijbehorende instructies toe. Op die manier ga je efficiënter te werk en behoud je het overzicht over ieders takenpakket.

Webshop

Plaats bestellingen voor grondstoffen met een persoonlijke code. Medewerkers kunnen je meteen laten weten welke grondstoffen besteld moeten worden.

Etikettering & productfiches

Print snel etiketten af voor elk formaat van verpakking. Gebruik hiervoor de labelprinter die Quality Guard installeert of exporteer de allergenen- en voedingswaardeninfo naar je verpakkingsmachines, weegschalen of kassa’s.

Receptenboek

Stel je recepturen gemakkelijk digitaal op. Quality Guard plaatst al je leveranciers en de producten die je bij hen afneemt in de applicatie. Op die manier worden ook de correcte allergenen en voedingswaarden aan uw eigen recepturen gekoppeld.

Ontdek ook alle andere mogelijkheden…

De Quality Guard-app is gekoppeld met een breed netwerk aan leveranciers en externe diensten.

Alivio

APICBASE

Bakkers- & Slagersonline

BBS

Bizerba

Blackfisk

BYS

Caspos

Cegaka

Digi

Espera

Foodcost

Growzer

ITReflex

Navimeat

Prigoza

QNH

SDP

VAPP

Xerxes

Wilt u ook linken aan Quality Guard, neem contact met ons op.

Ontdek ook onze andere oplossingen

Image

Wil je graag meer weten?

We zijn momenteel ook telefonisch bereikbaar!

Vanaf 8u. morgenvroeg kan je ons ook telefonisch bereiken.

Onze medewerkers staan voor u klaar elke werkdag tussen 8 en 17u.