Klanten login

Leveranciers login

De applicatie voor allergenen en voedselveiligheid

Quality Guard is dé tool voor het beheer van voedselveiligheid, allergenen en voedingswaarden.

Image

Wat kan Quality Guard voor mij betekenen?

Image

Automatisch allergenenbeheer zonder moeite


Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen of FAVV legt alle operatoren in de voeding voorschriften op rond voedselveiligheid en tracering. Quality Guard is een applicatie die een oplossing biedt op maat van de klant. We bedienen reeds tal van bakkers, slagers, horeca, grootkeukens en detailhandels met ons systeem. De meest gebruikte tool is de automatische allergenenbeheersing.

Al je documenten digitaal bewaard in de applicatie


Gedaan met de administratieve rompslomp.
De Quality Guard-app ...

  • beheert je taken en documenten
  • drukt etiketten af
  • registreert je temperaturen
  • bestelt je grondstoffen

Image
Image

Het Smiley-label behalen


Autocontrole of ‘zelfcontrole’ betekent jezelf controleren op voedselveiligheid. De Smiley is een autocontrolecertificaat dat je bekomt na een geslaagde audit. Het certificaat toont aan dat je perfect voldoet aan alle wetgevingen die het FAVV je oplegt. Een Smiley zorgt bij gevolg voor minder controle van het FAVV en een vermindering van 75 % op je bijdrage. Het is evident dat wie de applicatie van Quality Guard gebruikt, de Smiley zonder problemen kan behalen.

Wat Quality Guard voor u verwezenlijkt

Image
6

Gemiddeld behalen onze klanten na 6 maanden het Smiley-label

95%

Minder tijd aan allergenenbeheer en onderhoud

Image
Image
1500

Ruim 1500 ondernemingen gingen je voor!

De favoriete features van onze klanten

Uitleveringsmodule

Klanten met een B2B-activiteit kunnen via deze functie afleveringsbonnen en bestelbonnen maken die automatisch gekoppeld zijn aan de juiste lotnummers.

Temperatuurregistratie

Draadloze temperatuursensoren in uw diepvriezers en koelingen bewaken de bewaartemperatuur van uw producten. Mochten je producten te warm worden, krijg je een melding via e-mail of sms.

Taakbeheer

Medewerkers krijgen periodieke taken toegekend met bijhorende instructies. Op die manier ga je efficiënter te werk en is er minder communicatie nodig.

Webshop

Medewerkers kunnen via deze functie laten weten welke grondstoffen moeten besteld worden. Via je persoonlijke code plaats jij nadien zelf de bestelling.

Etikettering & productfiches

Voor elk formaat van verpakking vind je het juiste etiket in de Quality Guard-app. Je drukt ze af met een labelprinter die Quality Guard installeert of je exporteert de allergenen- en voedingswaardeninfo naar je verpakkingsmachines, weegschalen of kassa’s.

Receptenboek

Quality Guard plaatst al je leveranciers en de producten die je bij hen afneemt in de applicatie. Daarna kan je op een eenvoudige manier je recepturen samenstellen. Wist je dat de Quality Guard-database nu al 10 000 leveranciers en meer dan een miljoen grondstoffen bevat?

Ontdek ook alle andere mogelijkheden…

Ruim 1500 ondernemingen gingen je al voor!

 Bart Menten

Bart Menten

Patisserie Blanckaert

"Zelfs tot buiten Tongeren zijn we gekend voor onze kwaliteit en fijne producten. Ik heb een neus voor al wat goed is en enkel het beste gaat hier de deur uit. Net daarom kan ik ook Quality Guard aanbevelen! Het is het ideale softwaresysteem voor autocontrole, allergenenbeheer, etikettering en temperatuurregistratie."

Bernard Proot

Bernard Proot

Chocolatier DelRey

"Ooit gehoord van Relais Desserts? Dat is een organisatie waar enkel de 100 beste patissiers ter wereld lid van zijn en ja hoor, ook wij zijn lid. We stellen bijzonder hoge eisen op vlak van selectie van grondstoffen, de formulering en afwerking van onze producten, de inzet en vakkennis van onze medewerkers en de toepassing van voedselveiligheid. Wat dat laatste betreft, lost Quality Guard onze verwachtingen volledig in."

Nicolas Boelens

Nicolas Boelens

Bakkerij Nicolas

"Als banketbakker probeer ik trouw te blijven aan het rustieke aspect van brood, maar nu en dan wat vernieuwing ga ik niet uit de weg. We gaan volledig voor artisanaal brood en patisserie met een moderne touch. Ik ben lid van de Eurobanketkring, dat is een groep banketbakkers die tot de beste van ons land behoren. Als vakman is het mijn plicht om de wetgeving rond voedselveiligheid te respecteren. De Quality Guard-applicatie ondersteunt ons hele team daarbij."

Hendrik Dierendonck

Hendrik Dierendonck

Slagerij Dierendonck

"De beenhouwersstiel is een ambacht, punt. Wie vandaag wil blijven vakkundig kwaliteit creëren, focust zich ook op voedselveiligheid. De Smiley vertelt onze klanten dat wat wij doen heel puur en hygiënisch is. Persoonlijk vind ik het vooral fijn dat Quality Guard alle medewerkers betrekt in de weg naar volledige voedselveiligheid. Het is onze collectieve missie geworden!"

Pascal Vlaeminck

Pascal Vlaeminck

Keurslagerij Vlaeminck

"Keurslagerij Vlaeminck liet in 1959 voor het eerst de biefstukken over de toonbank gaan en bouwde doorheen de jaren een trouw cliënteel op. Onze slogan ‘kwaliteit, elke dag opnieuw’ willen we ook écht waarmaken. Ik was een van de eerste slagers die de Smiley behaalde en ben nog steeds heel erg overtuigd van Quality Guard. Het staat open voor opmerkingen en advies, en samen komen we steeds tot oplossingen."

Jan Staes

Jan Staes

Keurslagers Staes – Van Zummeren

"Klant is koning, dat is mijn ultieme leuze. Wanneer klanten vragen hebben over allergenen en voedingswaarden, is het belangrijk dat ze de correcte informatie krijgen. De Smiley behaalden we met behulp van de Quality Guard-app. Met onze ervaring konden we enerzijds bijdragen aan het systeem, maar anderzijds leerden we er vooral veel uit."

Robin Janssens

Robin Janssens

De Burgerij

"Wij zijn ongelofelijk trots op ons burgerrestaurant en de kwaliteit die we serveren. We streven steeds naar de meest verse producten en dat is meteen ook onze onderscheidende factor. Ons vlees wordt versneden, uitgebeend, gemalen, afgewogen, gedraaid en dezelfde dag nog geserveerd. Inboeten op kwaliteit en voedselveiligheid is voor ons geen optie en die attitude verwachten we ook van Quality Guard. We zijn heel tevreden dat de kwaliteitsverwachtingen van Quality Guard en De Burgerij overeenstemmen."

Familie Roger - Vanhoutte

Familie Roger - Vanhoutte

Brasserie Faro

"Voor Quality Guard konden we niet onze volledige aandacht besteden aan voedselveiligheid en dat vonden we jammer. Nu hebben we geen dossiers meer op papier en doen we alle registraties via de applicatie. Bovendien hebben functies zoals de receptenmodule ons al veel tijd bespaard. De Smiley is de mooiste bevestiging van datgene waar we zo naar streven: voedselveiligheid als prioriteit. Sinds juni 2015 prijkt de Smiley hier aan de muur en daar zijn we meer dan trots op!"

Peter Van den Bossche

Peter Van den Bossche

Brasserie Latem

"In onze keuken vind je enkel verse producten en (h)eerlijke gerechten. We selecteren verse ingrediënten en verwerken die artisanaal in eenvoudige, maar creatieve bereidingen. Niet alleen zuivere producten zijn van primordiaal belang, ook een zuivere bedrijfsidentiteit is voor ons een must. Daarom was een samenwerking met Quality Guard voor mij evident. Dankzij hen is onze voedselveiligheid en hygiëne tiptop in orde!"

Marianne Vandererfven

Marianne Vandererfven

Delicatessen Vandererfven

"Delicatessen Vandererfven is het walhalla voor fijnproevers. Wij bieden kwaliteitsproducten aan in een prachtig, rustiek kader. We worden dan ook niet voor niets de ‘Le Bon Marché’ van Kortrijk genoemd. Etikettering van onze eigen versbereide schotels is voor ons een belangrijke activiteit. We geven onze receptuur in de Quality Guard-app in en krijgen met een druk op de knop een etiket met alle allergenen en voedingswaarden op."

Boris Luypaert

Boris Luypaert

Primeurs Achiel

"Wie aan hoge kwaliteitsnormen wil voldoen moet oog hebben voor detail. De Quality Guard-app is een handige tool die ons daarbij helpt. Het is eenvoudig om te registreren, koelinstallaties te bewaken en etiketten af te drukken waar alle allergenen en voedingswaarden conform aan de nieuwe wetgeving, opstaan."

Johan Cannaerts

Johan Cannaerts

Proxy Delhaize

"Wij zijn een Proxy Delhaize én een keurslagerij en bieden dus zowel algemene producten als vlees aan. We merken dat onze klanten hoge eisen stellen als het over kwaliteit gaat. Daarom gaan we enkel voor het beste van de twee werelden en tot nu toe lukt het ons aardig om aan de specifieke vraag van de klanten te voldoen. Van een autocontrolesysteem verwachten wij dat het bruikbaar is voor zowel detailhandel als slagerij. Quality Guard is daar de perfecte partner voor."

Iete Heytens

Iete Heytens

Maya Seitan Makerij

"Wij gaan integraal voor kwaliteitsproducten op ambachtelijke wijze. We kopen onze ingrediënten in de regio en ijveren voor een goede band met alle werkkrachten in het productieproces, van landbouwer tot afzetkanaal. Alleen zo kunnen we de producten afleveren precies zoals de klanten ze willen. We appreciëren de rol die Quality Guard hierin speelt heel erg. Onze bio-bedrijfsidentiteit was een uitdaging voor het autocontrolesysteem en vroeg heel wat inspanning. Uiteindelijk kunnen we zonder problemen gebruik maken van de Quality Guard-app, waarvoor dank!"

Vincent Impe

Vincent Impe

Impe Catering

"Impe Catering verzorgt niet zomaar de catering op evenementen, neen. Wij verzorgen het volledige totaalpakket tot in de kleinste details. Dat doen we onder hoge voor onszelf opgelegde normen met kwaliteit en flexibiliteit als belangrijkste waarden. We serveren een creatieve eigentijdse keuken en nemen de wetten rond voedselhygiëne daarin heel serieus. Dankzij Quality Guard hoeven onze medewerkers zich niet bezig te houden met de opvolging van die administratie."

Jelle Descamps

Jelle Descamps

Chocolatier Dumon

"Elke dag staat ons team te popelen om topproducten te maken én te leveren aan onze verkooppunten in binnen- en buitenland. We investeerden in architectuur, energiebesparing en machines in de productiefaciliteit in Torhout. Daardoor kunnen we voedselveilig, ecologisch en energiebesparend produceren. De efficiëntie van de Quality Guard-app voor de toepassing van ons ACS sluit daar naadloos bij aan."

Didier L’homme

Didier L’homme

Sport Vlaanderen

"Sport Vlaanderen biedt topsporters ondersteuning op wetenschappelijk, financieel en praktisch vlak. Topsporters die ambities willen waarmaken en dromen willen najagen moeten dat zo eenvoudig mogelijk kunnen doen. Evenwichtige voeding is een van de belangrijkste factoren om als topsporter voor jezelf te zorgen en net daarom is onze keuken zo goed onderhouden. Quality Guard begrijpt onze visie en helpt ons uitstekend."

Lander Van Den Heede

Lander Van Den Heede

Vlaamse Overheid

"De keukens van de Vlaamse Overheid vullen dagelijks zo’n 6000 magen over heel Vlaanderen. Als overheid is het onze plicht om het goed te doen met hygiëne en autocontrole. Daarom gelden er heel strenge regels in al onze keukens en zijn er periodieke controles. Wat onze temperatuurregistratie betreft, gebeurden er tot voor kort twee manuele temperatuurmetingen per koelkast. Dankzij het uniek draadloos loggersysteem van Quality Guard wordt dat voortaan continu gemonitord. Mocht een koelkast te warm krijgen, verwittigt het autocontrolesysteem meteen een verantwoordelijke. Eerlijk? We zouden niet meer zonder kunnen."

Christiane en Alain Doyen

Christiane en Alain Doyen

Residence Christalain

"Ons rusthuis bevindt zich in hartje Brussel en heeft zo’n 250 bewoners. Uiteraard willen we hen enkel de lekkerste én gezondste gerechten serveren. Heel wat bewoners volgen een dieet of eten bepaalde producten niet. Dan is het belangrijk dat we exact weten welke allergenen in welk product zitten en daar helpt Quality Guard ons heel goed bij."

Image

Wil je graag meer weten?

We zijn momenteel ook telefonisch bereikbaar!

Vanaf 8u. morgenvroeg kan je ons ook telefonisch bereiken.

Onze medewerkers staan voor u klaar elke werkdag tussen 8 en 17u.