Klanten login

Leveranciers login

Dankzij de Smiley staat hygiëne eindelijk op het menu!

De Smiley is een kwaliteitslabel dat aantoont dat voedingszaken een geloofwaardig systeem van hygiëne toepassen.

Om de Smiley te behalen moeten voedingszaken aan autocontrole (zelfcontrole) doen. Elke Smiley draagt een uniek identificatienummer en is drie jaar geldig. Na een geslaagde audit is zo’n kwaliteitslabel de ultieme beloning.

Image

Bespaar met de Smiley!


De werking van het Voedselagentschap wordt gedeeltelijk gefinancierd door een jaarlijkse heffing betaald door de voedingszaken. Het bedrag van die heffing is afhankelijk van de sector waarin het bedrijf actief is, de productiecapaciteit en de personeelssterkte. Wie het Smiley-label behaalt, geniet tal van voordelen. Allereerst krijg je 75%-korting op die jaarlijkse heffing van het FAVV. Deze besparing is altijd groter dan de kost om een Smiley te behalen.

Verwacht bovendien heel wat minder onverwachte controles, het FAVV gaat ervan uit dat jouw zaak een minder groot risico is voor voedselveiligheid.

De Smiley is trouwens een excellente maatstaf die klanten gebruiken om de hygiëne in jouw zaak in te schatten. Heel wat voedingszaken hangen de Smiley aan de ingang van hun zaak. Slim gezien, het label is gekend en laat klanten weten dat de hygiëne optimaal is.

Tot slot een interessant weetje: van alle Smileys die tot nu toe behaald werden, zorgde Quality Guard voor een derde. Onze ambitieuze beloftes zetten we dus absoluut om in krachtige resultaten. Nog een reden om voor Quality Guard te kiezen als partner voor voedselveiligheid in uw zaak.

Wat is er allemaal nodig om een smiley te behalen.
Download deze checklist en kijk wat er nodig is.

Ontdek ook onze andere oplossingen

Image

Wil je graag meer weten?

We zijn momenteel ook telefonisch bereikbaar!

Vanaf 8u. morgenvroeg kan je ons ook telefonisch bereiken.

Onze medewerkers staan voor u klaar elke werkdag tussen 8 en 17u.