Klanten login

Leveranciers login

Behaal snel de Smiley,
de hoogste graad in Voedselveilgheid

De Smiley, wat is dat nu precies?

Het voedselagentschap of FAVV hanteert een strenge wetgeving rond allergenen, voedselveiligheid, hygiëne etc. Die wet staat gebundeld in de autocontrolegids. Daarin eist het FAVV dat elke handelaar in de voeding een autocontrolesysteem heeft. De Smiley is een certificaat dat aantoont dat je als handelaar gebruik maakt van een betrouwbaar autocontrolesysteem. Dat wil zeggen dat alle processen rond voedselveiligheid zorgvuldig zijn opgebouwd en periodiek worden nagekeken. Autocontrole betekent zelfcontrole. Dat wil zeggen dat je jezelf controleert op alle regels waaraan u moet voldoen.

Image

De Smiley helpt je te besparen


Als voedingszaak betaal je een jaarlijks bijdrage aan het FAVV. Die bijdrage is afhankelijk van de sector waarin je bedrijf actief is, of je B2B of B2C werkt en de personeelssterkte. Wanneer je de Smiley behaalt, krijg je 75% korting op de jaarlijkse bijdrage aan het FAVV. Deze besparing is trouwens altijd groter dan de certificatie-kost om de Smiley te behalen.

Wanneer je de Smiley ontvangt, krijg je minder onverwachte controles op voedselveiligheid. Het FAVV gaat er vanaf dat moment van uit dat jouw zaak geen risico vormt voor de voedselveiligheid.

Je kunt de Smiley gebruiken als uithangbord voor je bedrijf. Als klanten het certificaat aan de ingang zien, weten ze dat de de hygiëne in jouw zaak optimaal is.

Een derde van de Smileys in België werd behaald met de hulp van Quality Guard!

Wil je weten wat je moet doen om de Smiley te behalen? Download dan nu onze handige checklist!

Download de checklist en bekijk wat u nodig heeft

Vul uw gegevens in om de checklist te kunnen downloaden.

Image

Ontdek ook onze andere oplossingen

Image

Wil je graag meer weten?

We zijn momenteel ook telefonisch bereikbaar!

Vanaf 8u. morgenvroeg kan je ons ook telefonisch bereiken.

Onze medewerkers staan voor u klaar elke werkdag tussen 8 en 17u.