Klanten login

Leveranciers login

Voedselveiligheid
100% digitaal

Image

Een autocontrolesysteem op maat van uw bedrijf.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen of FAVV hanteert een strenge wetgeving rond allergenen, voedselveiligheid en hygiëne. Dat doet het aan de hand van de autocontrolegids waarin je kan terug vinden welke wetgevingen je moet volgen als bakker, slager, horeca... Idealiter wordt het naleven van deze autocontrolegids regelmatig opgevolgd en geregistreerd, maar in werkelijkheid is dat helaas een grote klus die meestal geen prioriteit is. Daarom goot Quality Guard de autocontrole wetgeving in een handige applicatie. Gebruikers kunnen nu hun kostbare tijd investeren in het optimaal runnen van hun zaak, eerder dan in administratieve rompslomp.

Voedingszaken die na een audit blijken te voldoen aan de eisen van het FAVV, krijgen een Smiley-label als erkenning. Heel wat uitbaters maken dat label zichtbaar aan de ingang van hun zaak. Zo zien klanten in welke zaken de voedselveiligheid en hygiëne prima is. Het is evident dat wie de applicatie van Quality Guard gebruikt, de smiley zonder problemen kan behalen.

De Smiley heeft ook 2 zeer grote voordelen. Wie het label behaalt krijgt minder onverwachte controles van het FAVV én betaald 75% minder jaarlijkse heffing aan het FAVV. Deze besparing is trouwens altijd groter dan de audit-kost om de Smiley te kunnen behalen.

Met de autocontrole-app van Quality Guard automatiseer en digitaliseer je elk luik van autocontrole. Zo plaatsen wij al uw grondstoffen in het systeem met bijhorende technische fiche. Op basis hiervan maak je eenvoudig uw eigen recepten aan en koppelen wij de correcte allergenen en voedingswaarden aan uw recept. Etikettering rolt automatisch uit het systeem net zoals de technische fiche van uw eigen bereiding.

Producten bestellen bij je leveranciers

Producten bestellen bij je leveranciers

Image

Quality Guard biedt een webshop aan waarin je grondstoffen kunt bestellen bij je eigen leveranciers. Stel je boodschappenlijstje samen en stuur dan met een unieke code je bestelling door naar de leveranciers. Zo duid je aan wie je producten levert, wanneer je dat wil en in welke hoeveelheid.


Ingangscontrole van geleverde producten

Ingangscontrole van geleverde producten

Image

Inkomende goederen moet je controleren op geur, kleur, verpakking, temperatuur en houdbaarheidsdatum. Deze controle doe je zeer snel en eenvoudig via de ingangscontrole in de app. Bovendien stel je via het systeem je leveranciers automatisch op de hoogte van afwijkingen.


Automatische tracering

Automatische tracering

Image

Quality Guard kan bij je leveranciers automatisch lotnummers of sanitelnummers en houdbaarheidsdata ophalen m.b.t. de geleverde producten. Op die manier is manuele input niet meer nodig bij de tracering van je producten. Door middel van een scanningssysteem koppel je heel eenvoudig het juiste lotnummer aan de juiste bereiding.


Recepturen aanmaken

Recepturen aanmaken

Image

Quality Guard plaatst al je grondstoffen in de applicatie, met de bijhorende technische fiches. Met deze grondstoffen kan je zeer eenvoudig je recepturen samenstellen. De applicatie berekent dan automatisch de juiste allergenen en voedingswaarden. Ook is het heel eenvoudig te spelen met hoeveelheden en porties via de berekeningstool.


Etiketten en fiches printen

Etiketten en fiches printen

Image

Print snel etiketten af voor elk formaat van verpakking. Gebruik hiervoor de labelprinter die Quality Guard installeert of exporteer de allergenen- en voedingswaardeninfo naar je verpakkingsmachines, weegschalen of kassa’s.


Bestel- en afleveringsbonnen genereren

Bestel- en afleveringsbonnen genereren

Image

Plaats bestellingen in de app en genereer automatisch bestelbonnen voor in de werkplaats. Wanneer de geplaatste bestellingen gemaakt zijn, koppel je automatisch de juiste lotnummers aan de juiste bestelling. Zo kan je makkelijk afleveringsbonnen afdrukken met de correcte lotnummers én houdbaarheidsdata van de geleverde producten.


Taakbeheer: reinigingstaken plannen en opvolgen

Taakbeheer: reinigingstaken plannen en opvolgen

Image

Elke werknemer krijgt een persoonlijke takenlijst in de app. Zo volg je elk moment welke taken al volbracht zijn of wat nog moet gebeuren. Op basis van het reinigingsplan koppelt Quality Guard de taken aan de juiste personeelsleden. Zo weet iedereen wat van hem of haar verwacht wordt op welk moment van het jaar, de maand, de week of dag. Bovendien krijg je elke week een rapport met een analyse van de taken.


Een overzicht van de belangrijkste functies in de Quality Guard-app

Tracering

Wanneer je een lot scant dat je op stock hebt, plaatst het systeem automatisch het lotnummer bij alle recepten waar deze grondstof in wordt gebruikt. Zo onthoudt het systeem de productiedatum, het lotnummer en de houdbaarheid per grondstof en wordt de houdbaarheid van het recept automatisch berekend.

Stockbeheer

De ontvangen goederen krijgen allemaal een lotnummer en houdbaarheidsdatum. Zo kan je op elk moment zien wat je op stock hebt en hoelang het houdbaar is.

Ingangscontrole

Wanneer de goederen die je bestelde via de webshop worden geleverd, kan je ze makkelijk controleren met de app. Je controleert of alles werd geleverd, de verpakking, de houdbaarheid… Wanneer iets niet in orde is, kan je dit registreren en meteen je leverancier via de app op de hoogte stellen.

Rapportering

Doordat wij alle documenten aangaande het FAVV voor u verzamelen in de applicatie, kan je wanneer er een controle plaatsvindt heel eenvoudig een rapport opvragen. Dit rapport komt in PDF-formaat in je mailbox toe met daarin alle documenten die het FAVV mogelijks kan nodig hebben om je te controleren.

PestGuard

In tegenstelling tot de klassieke leverancier werken wij met elektronische muizenvallen. Wanneer er vangst is in een van de vallen krijg je meteen een melding in de app. Je kan de muis zelf verwijderen en zo heel wat besparen op ongediertebestrijding.

Versnijdingen

Met deze module is het zeer eenvoudig om de versneden delen van je vers vlees te labelen met correct lot- of sanitelnummer, verpakkingsdatum en houdbaarheidsdatum. De app onthoudt ook de benamingen en hoeveelheden zodat het in de toekomst nog sneller gaat.

Allergenen en Voedingswaarden

Via de receptenmodule kan je zelf uw recepturen samenstellen met uw eigen grondstoffen. Wij zoeken van elk van uw grondstoffen de technische fiche op (allergenen, voedingswaarden, samenstelling...). Op die manier krijg je heel snel een correcte analyse van je allergenen en voedingswaarden van je eigen bereidingen.

Uitleveringsmodule

Maak eenvoudig afleverings- en bestelbonnen die automatisch gekoppeld zijn aan de juiste lotnummers.

Temperatuurregistratie

Bewaak de temperatuur van je producten met draadloze temperatuursensoren in de diepvriezers en koelingen. Is de temperatuur niet optimaal? Dan word je automatisch gewaarschuwd via e-mail of sms.

Taakbeheer

Ken je medewerkers periodieke taken mét bijbehorende instructies toe. Op die manier ga je efficiënter te werk en behoud je het overzicht over ieders takenpakket.

Webshop

Plaats bestellingen voor grondstoffen met een persoonlijke code. Medewerkers kunnen je meteen laten weten welke grondstoffen besteld moeten worden.

Etikettering & productfiches

Print snel etiketten af voor elk formaat van verpakking. Gebruik hiervoor de labelprinter die Quality Guard installeert of exporteer de allergenen- en voedingswaardeninfo naar je verpakkingsmachines, weegschalen of kassa’s.

Receptenboek

Stel je recepturen gemakkelijk digitaal op. Quality Guard plaatst al je leveranciers en de producten die je bij hen afneemt in de applicatie. Op deze manier worden ook de correcte allergenen en voedingswaarden aan uw eigen recepturen gekoppeld.

Ontdek ook alle andere mogelijkheden…

De Quality Guard-app is gekoppeld met een breed netwerk aan leveranciers en externe diensten.

Alivio

APICBASE

Bakkers- & Slagersonline

BBS

Bizerba

Blackfisk

BYS

Caspos

Cegaka

Digi

Espera

Foodcost

Growzer

ITReflex

Navimeat

Prigoza

QNH

SDP

VAPP

Xerxes

Wilt u ook linken aan Quality Guard, neem contact met ons op.

Ontdek ook onze andere oplossingen

Image

Wil je graag meer weten?

We zijn momenteel ook telefonisch bereikbaar!

Vanaf 8u. morgenvroeg kan je ons ook telefonisch bereiken.

Onze medewerkers staan voor u klaar elke werkdag tussen 8 en 17u.