Klanten login

Leveranciers login

Werken volgens de HACCP regels

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is de huidige risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen.

Het is een preventief systeem dat als doel heeft gevaren te beheersen en om op die manier de veiligheid van voedingsmiddelen te verzekeren en dit op Europees niveau.

Het HACCP-systeem bestaat uit 7 principes die je maar beter optimaal toepast om een HACCP-plan op te stellen. Allereerst dien je een gevarenanalyse uit te voeren. Daarnaast bepaal je de kritische controlepunten (CCP’s) en leg je de kritische grenswaarden voor CCP’s vast. Dan is het een goed idee de efficiënte bewakingsprocedures voor de CCP’s vast te stellen en toe te passen. Verder bepaal je correctieve maatregelen bij het overschrijden van de kritische grenswaarden. Tot slot volg je de verificatieprocedures om te bevestigen dat het HACCP-systeem goed werkt en stel je een doeltreffend registratie- en documentatiesysteem op.

Ontdek ook onze andere oplossingen

Image

Wil je graag meer weten?

We zijn momenteel ook telefonisch bereikbaar!

Vanaf 8u. morgenvroeg kan je ons ook telefonisch bereiken.

Onze medewerkers staan voor u klaar elke werkdag tussen 8 en 17u.