Klanten login

Leveranciers login

Werken volgens de HACCP regels met
Quality Guard

Wat zijn de HACCP-regels?

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is de huidige risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen in België. Het is een preventief systeem om gevaren te beheersen en om de veiligheid van voedingsmiddelen te verzekeren op Europees niveau.

HACCP: de 7 principes voor voedselveiligheid

Het HACCP-systeem voor voeding bestaat uit zeven principes die je optimaal moet toepassen om een HACCP-certificaat te behalen:

1. Voer eerst en vooral een gevarenanalyse uit.
2. Bepaal de kritische controlepunten (CCP’s).
3. Leg de kritische grenswaarden voor de CCP’s vast.
4. Pas de efficiënte bewakingsprocedures voor de CCP’s toe.
5. Bepaal correctieve maatregelen voor het overschrijden van de kritische grenswaarden.
6. Volg de verificatieprocedures om te bevestigen dat het HACCP-systeem goed werkt.
7. Stel een doeltreffend registratie- en documentatiesysteem op.

Ontdek ook onze andere oplossingen

Image

Wil je graag meer weten?

We zijn momenteel ook telefonisch bereikbaar!

Vanaf 8u. morgenvroeg kan je ons ook telefonisch bereiken.

Onze medewerkers staan voor u klaar elke werkdag tussen 8 en 17u.